Veel voorkomende voetproblemen/klachten

Likdoorns
Een likdoorn is een naar binnen gegroeide, verharde eeltkern. Over het algemeen wordt een likdoorn in een eeltplek gevormd. Wanneer de dode cellen (eelt) niet meer naar buiten weg kunnen door druk van buitenaf, gaat het eelt in plaats van naar buiten zich een weg naar binnen zoeken. Wanneer het zover terug in de huid is gegroeid en het komt tegen één van de vele zenuwuiteinden, zal dit zich uiten in een steek van pijn. 

Eelt
Eelt is een plaatselijke verdikking van de bovenste laag van onze huid, de hoornlaag. Eelt wordt meestal veroorzaakt door overmatige druk en wrijving. Onder normale omstandigheden schilfert de hoornlaag aan de buitenkant regelmatig af. Door celdeling in de onderste laag van de opperhuid groeit de huid weer aan. Wanneer door druk de huidschilfers niet naar buiten weg kunnen, ontstaat er eeltvorming. Een dun laagje eelt is een natuurlijke bescherming van onze huid, maar als er een abnormale verdikking van eelt plaats vind, kan dit op den duur pijnlijk worden en een branderig gevoel geven. Dit komt vooral voor onder de bal van de voet en onder de hiel.

Ingroeiende nagel
Deze aandoening komt vaak voor aan de grote tenen. Een ingroeiende nagel heeft een nagelrand of nagelpunt die in de nagelplooi drukt en daardoor pijnklachten geeft. Hierdoor kan er ook eeltvorming in de nagelplooi ontstaan. In een volgende fase zal de nagel de huid binnendringen en hier een ontsteking veroorzaken. Zo'n ingegroeide nagel is meestal erg pijnlijk.

Schimmelnagels / Voetschimmel

We zijn altijd in contact met schimmels die in principe besmettelijk zijn. Huisstof bijvoorbeeld bevat vaak grote hoeveelheden schimmelsporen. Toch krijgt niet iedereen een schimmelinfectie. De een blijkt er veel gevoeliger voor te zijn dan de ander. De voornaamste bronnen van infectie zijn: zwembaden, douches van sporthallen en sauna's. Ook door het passen van schoenen kan men een schimmelinfectie oplopen.
Een schimmelnagel heeft een doffe, brokkelige nagelplaat en kan muf ruiken. De nagel kan geel/bruin verkleuren en kan geheel of gedeeltelijk loslaten. De oorzaak is een schimmelinfectie.

Huidschimmel aan de voet wordt ook wel zwemmerseczeem genoemd en begint meestal tussen de tenen. Soms jeukt het en kan er een onaangename geur ontstaan. Vervolgens kunnen zich kloven gaan vormen en kan het pijn gaan doen. Vanuit de tenen kan de schimmel zich verder uitbreiden over de tenen, de voetrug en voetzool.

Voetwratten (Verruca)

Een gewone voetwrat is een bloemkoolachtige uitstulping van de huid. Op de voetzool zijn wratten door het lichaamsgewicht plat. Voetwratten worden - net als wratten op andere plaatsen van het lichaam - veroorzaakt door een virusaandoening.

Hoe herkent u een voetwrat                                                                            
Wratten en likdoorns zijn vaak lastig te onderscheiden. Het verschil tussen een wrat en een likdoorn is dat een wrat bij zijdelingse druk pijn doet en een likdoorn als men er bovenop drukt.

Soorten voetwratten                                                                                                                                 
Voetwratten zijn zeer besmettelijk. De gewone wrat komt meestal voor op jongere leeftijd. Er zijn verschillende soorten wratten, waaronder de ouderdomswrat. Het is een bruinachtige woekering van diverse afmetingen en kan overal op de huid voorkomen, ook op de voeten. Wratten verdwijnen op den duur vanzelf, hoewel dit soms jaren kan duren.

Eerst naar de huisarts                                                                                              
Als u een voetwrat heeft, of denkt te hebben, adviseren wij u contact op te nemen met uw huisarts. Daar er bij een voetwrat altijd sprake is van weefselwoekering, zal een pedicure niet eerder behandelen dan met toestemming van de huisarts. De huiarts kan een wrat verwijderen dmv een vloeibare stikstof behandeling. Dit kan pijnlijk zijn gedurende een paar dagen. Ook kan het zijn dat deze behandeling een paar keer herhaald dienen te worden.

Wat kan PedicureSalon Stokkum voor u betekenen?                                      
Wanneer de huisarts heeft vastgesteld dat de voetwrat door de pedicure kan worden behandeld, kan deze overgaan tot behandeling en bij pijnklachten eventueel een (tijdelijke) inlegzool met een uitsparing ter hoogte van de voetwrat vervaardigen.

PedicureSalon Stokkum heeft een pijnloze behandeling. De wrat wordt behandeld met een pakking. Er wordt zoveel mogelijk eelt op en rondom de wrat weggeschrapt. De gezonde huid wordt afgeplakt en op de wrat zelf komt een zalf. De zalf zorgt ervoor dat na een aantal dagen een deel van de wrat weg gesneden kan worden. Om de wrat totaal te verwijderden zal de behandeling een aantal keren herhaald moeten worden. Met de pakking op de wrat kunt u douchen mits u ervoor zorgt dat de pakking droogt blijft.

Er wordt samen met u een behandelplan opgesteld en er wordt van bezoek tot bezoek bekeken hoe lang de behandeling nodig zal zijn.

Voor de prijzen klik hier

Wist u dat

Voetafwijkingen zijn meestal niet aangeboren, maar ontstaan vaak door het dragen van slecht passende schoenen. Het beste kunt u schoenen kopen in de namiddag. Mogelijk zijn uw voeten dan iets opgezet. Koop de schoenen die bij het passen meteen comfortabel zitten.
Als u schoenen past, doe dit dan niet alleen zittend maar sta en loop er een paar passen mee. Heeft u volgens de laatste mode leuke puntschoentjes gekocht, of is uw hak toch iets hoger of spitser dan goed voor u is, wissel uw schoenen dan wat vaker af. Laat bij transpirerende voeten uw schoenen een dagje "rusten". Leer neemt ook vocht op en trekt u ze 's morgens weer aan, dan is de kans groot dat ze nog niet helemaal opgedroogd zijn.

 

Mail

Adres

Middenstraat 15 7471 CP Goor

Telefoon

(+31) 06 15553556

Mail

marita@pedicuresalonstokkum.nl

Pedicuresalon Stokkum | Copyrights © 2021